بایدها و نبایدهای بعد از طلاق
طلاق
طلاق ، مورد غضب ترین حلال نزد خداوند است که آن را دوست ندارد ، ولی به عنوان راه حل و آخرین چاره ، جهت مواقع اضطراری و بن بست ، برای پایان دادن به زندگی های بدون عاطفه و مشقت بار در نظر گرفته شده است . نبود ناگهانی همسر ، ممکن است احساس اضطراب یا هراس در فرد ایجاد کند که این ابتدایی ترین عارضه طلاق است .
متاسفانه ، در جامعه کنونی آمار طلاق فوق العاده رو به افزایش است و برخی آمارها بیانگر آن است که بیش از یک سوم ازدواج ها در تهران به طلاق منجر می شود که عواقب زیانبار بسایری برای فرد و اجتماع به دنبال دارد .
طلاق، عوامل متعددی دارد از جمله بی دقتی و اهمیت قائل نشدن جهت معیارهای انتخاب همسر هنگام ازدواج.اگر ملاک هایی که شرع در مورد انتخاب همسر و آشنایی و خواستگاری بیان نموده و گوشه ای از آن در این اینجا مورد اشاره واقع شده جدی گرفته شود ، طلاقی صورت نخواهد گرفت یا به حداقل خواهد رسید .
متاسفانه ملاک ازدواج برای بسیاری از افراد ، آن چیزی نیست که برای همزیستی و یک عمر زندگی مهم باشد و چون ملاک ها درست نیست ، بعد از مدت زمان کوتاهی بنای ناسازگاری شروع می گردد و زوجین نسبت به هم بدبین می شوند ؛ همدیگر را با القاب ناجور و زشت صدا می کنند و مورد تمسخر قرار می دهند . در حقیقت زندگی غیر قابل تحمل می شود و از همدیگر بیزار می شوند .
پس بهتر است جوانان در ابتدای ازدواج دقت بیشتری به خرج دهند ، مسائلی که در زندگی اهمیت دارد را مدنظر قرار دهند و عاقلانه تصمیم بگیرند . در اینجا برای خانواده عروس خانم و آقاداماد توصیه هایی داشتیم که اگر زوجین به دقت به این توصیه ها توجه کنند ، بسیاری از مسائل که موجب جدایی می شود ، پیش نخواهد آمد .
علاوه بر طلاق مرسوم ؛ امروزه رواج طلاق های عاطفی ، بحران جدی نسل جوان و زوج های جوان کشور است که تاثیرپذیری از فرهنگ غربی و تغییر در سبک زندگی و نیز عدم تفکر و اندیشه ، از مهمترین دلایل طلاق های عاطفی است . بسیاری از سریال های شبکه های فارسی زبان ماهواره ای ، تبلیغ فردگرایی و زندگی مجردی را می کنند ؛ که باعث گرایش نسل جوان کشور به زندگی مجردی و بی تفاوتی بسیاری از زوج ها نسبت به یکدیگر و دچار شدن به طلاق عاطفی است .
یکی دیگر از عوامل مهمی که موجب طلاق و جدایی می شود ، سرد مزاجی زن و شوهر است که به خوبی نمی توانند همدیگر را ارضاء کنند و همین موضوع ، موجب بداخلاقی و نفرت و طلاق و جدایی می شود . امروزه با عادی شدن استفاده از غذاهای تبلیغی و بی محتوا ، انتظاری بیش از این از زوجین نمی رود ؛
زیرا اولین چیزی که در پی استفاده از این غذاها تحت الشعاع قرار می گیرد ، اعصاب و روان شخص است . زوجینی که اعصاب و روان سالمی ندارند ، در همبستری دچار شکست و ناامیدی خواهند شد . حال اگر هیچ راهی برای ادامه زندگی نداشتند ، به زوجین عزیز که تصمیم به جدایی گرفته اند ، چند توصیه دارم :
1- نسبت به هم احترام و ادب را رعایت کنند ؛
2- از بیان کلمات زشت و غیر مودبانه جداً پرهیز کنند ؛
3- اگر خدای ناکرده راهی به جز جدایی نداشتند ، سعی کنند با هم تفاهم داشته باشند و به طور مسالمت آمیز از یکدیگر جدا شوند .
4- نسبت به همدیگر بی احترامی نکنند و با رعایت حفظ شخصیت یکدیگر ، با کمال احترام و ادب کارهای طلاق خود را دنبال کنند .
5- همین رعایت ادب و نزاکت ، ممکن است دوباره منجر به آشتی زوجین شود و آنان را به زندگی بازگرداند .
6- زوجینی که قصد جدایی دارند ، نباید پای فرزندان بی گناه خود را به معرکه دعوای خود با همسرشان بکشانند و آنها را مجبور کنند که از ایشان دفاع کنند و به اصطلاح ، نباید گروهبندی کنند.
7- اگر یکی از زوجین قصد جدایی از همسرش را دارد ، برای این که همسر خود را مفصر نشان دهد و دلسوزی و حمایت دوستان و فامیل را به خود جلب کند ، نباید در مورد همسر خود نزد آنان بدگویی کند ، ممکن است در این میان عده ای فرصت طلب و دشمن دوست نما بخواهند از این فرصت استفاده کنند و بدی های همسر او را از آنچه که هست بزرگتر جلوه دهند ، که این باعث می شود وی بیشتر از همسر خود بیزار شود .
8- اگر احساس کردید که همسرتان پشیمان شده ، او را مجبور نکنید که در مقابل آشنایان و دوستان اعتراف کند که اشتباه کرده است ، چون ممکن است از فکر زندگی مجدد با شما منصرف شود و از روی لجبازی برای طلاق پافشاری کند .
9- اگر مرد توان مالی برای پرداخت مهریه خانم ندارد ، حداقل صداقت داشته باشد و طلب خانم را به طور اقساط و منظم پرداخت نماید .
10- به نظر بنده ، اگر زوجین عزیز تصمیم بگیرند و افکار خود را عوض کنند ، به طور یقین در جدایی و طلاق تجدید نظر خواهد کرد .معمولاً زن و شوهری که قصد جدایی از یکدیگر را دارند ، بارها و به طور مکرر با یکدیگر جر و بحث ویا بارها دعوا و با یکدیگر قهر کرده اند ، و چون بعد از هر دعوا یا قهر و آشتی نتوانستند یک راه حل مناسب برای مشکل خود پیدا کنند ، تصور می کنند زندگی مشترک غیر ممکن و بی فایده است ؛
در صورتی که چنین افرادی باید همیشه به یاد داشته باشند که همه دعواها و قهرها لزوماً منجر به طلاق نمی شود . چه بسا ممکن است که اگر با یک فرد با تجربه و متخصص در این مورد صحبت کنند ، مشکلات بین آن ها رفع شود و از درخواست طلاق پشیمان شوند .
11- زوجین عزیز دقت کنند که بعد از جدایی ، ممکن است نتوانند دوباره زندگی موفقی داشته باشند ، پس بهتر است که زندگی اول خود را دقیق بررسی نمایند .
12- بعضی از زوجین برای رهایی از استرس و ناراحتی به خاطر طلاق ، به صورت خودسرانه ، از داروهای خواب آور و مسکن استفاده می کنند که این داروها مسلماً بر جسم و اعصاب آنها اثر سوء خواهند داشت .
13- ممکن است برخی از زوجین که قصد جدایی دارند ، به جای صحبت با افراد آگاه و دلسوز ، ارتباط خود با دوستان و آشنایان را کاهش دهند یا حتی قطع کنند . این انزوا و گوشه گیری ، به جای این که به آنها احساس آرامش دهد ، بیشتر آنها را آشفته و مضطرب خواهد کرد ؛ چون در شرایط دشوار ، رفت و آمد با کسانی که انسان دوستشان دارد و یا قابل اعتماد هستند ، می تواند باعث احساس امنیت و آرامش انسان شود .
14- زوجین می توانند با تجدید نظر در زندگی خود ، راه حل مناسبی برای بسیار از مسائلی که باعث کدورت میان آنها شده ، پیدا کنند و دوباره زندگی شیرین و خوبی را آغاز نمایند .
نتیجه گیری
پس زوجین عزیز ، سعی و تلاش خود را به خوبی انجام دهند تا زندگی نوینی را آغاز کنند و بدی ها و کاستی ها را دور بریزند و نسبت به هم مهربان و وفادار باشند ، تا لطف خداوند در زندگی نصیب آنها شود . در خاتمه به زوجین عزیز توصیه می شود ، تا حد ممکن در زندگی خود تجدید نظر و با دید و نگرش مثبت زندگی خود را ارزیابی کنید ؛ کاستی ها و کمبودها را عفو کنید و تصمیم بگیرید که در زندگی نسبت به هم گذشت داشته باشید ؛ تا لطف خداوند شامل حال شما شود .
[rating_form id=”4″]
مطالبی که شاید مایل به خواندن آنها باشید